Wednesday, July 14, 2010

ქიმიის მასწავლებელი .მიყვარს შემოდგომა და ზამთარი. სასწავლო პროექტის გეგმა:
პროექტის სახელი : ყურძენი– ღვინო
პროექტის მოკლე აღწერა: მოძიებული და უშუალოთ ნანახი პროცესების აღწერა და შესწავლა რთველი–დაწურვა–გადაღება–შენახვა.
პროექტის სრული აღწერა: საქართველო მევენახეობის უძველესი კერა .
ყურძნის მარცვლის განვითარების პერიოდები.
რთველი დაღვინება–დუღილის მექანიზმი.
ღვინო საგემოვნო – კვებითი და ჰიგიენური პროდუქტი.
მონაწილეთა ასაკი: 14– 15 წელი x კლასი
ვადები/ხანგძლივობა: სექტემბრიდან – დეკემბრამდე. 4 თვე
პროექტის შესაძლო აქტივობები: ინდივიდუალური. ჯგუფური.ინფორმაციის მოძიება.დაკვირვება.პრეზენტაცია
მოსალოდნელი შედეგი: აღწერის, დაკვირვების, კომუნიკაციის, კვლევის, მოპოვებული მონაცემების წარმოდგენის უნარ –ჩვევების გამომუშავება.
მოაწყონ გამოფენა , პრეზენტაცია თემის შესაბამისი ლექსებით და სიმღერებით. გადაიღო და წარმოადგინონ ვიდე–მასალა: კახური ღვინის დაყენება.
სარგებლობა სხვებისათვის: ქართული ტრადიციის შენახვა,დაეუფლონ მეცნიერული თვალთახედვით დაღვინებას. ბუკლეტის გამოშვება: „რატომ არის ღვინო სასარგებლო და რატომ საზიანო“
სამუშაო ენა: ქართული
მონაწილეები სხვა სკოლიდან: სხვა სკოლის მოსწავლეებთან დისკუსია.
საგანთა / საგნობრივ ჯგუფთან / ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი: ბიოლოგია – ვაზის ზრდა განვითარების შესწავლა, ბაქტერიები, ემზიმ–ზიმამას გაცნობა და მისი როლი სპირტული დუღილის დროს. ხელოვნება – გაეცნონ დარგებს სადაც ვაზი მთავარი თემაა: ლექსი, სიმღერა, ფოლკლორი, არქიტექტურა. ეროვნული სასწავლო გეგმა – შეისწავლონ და წარმოადგინონ პროდუქტის მიღების ეტაპები ნედლეულიდან მზა პროდუქტამდე.
პროექტის ფასილიტატორი: მანანა ბიკაშვილი
პროექტის ფასილიტატორის ელ. ფოსტა: manobhhzv@gmail.com
პროექტის ფორუმი
პროექტის ვებ– გვერდი / ბლოგი:

No comments:

Post a Comment